At være særligt sensitiv OG hvorfor.

At være særligt sensitiv er ikke en straf.

Eller noget vi skal være styret af resten af vores liv.

284062_380748808660478_213039424_nDesto mere vi lærer at forstå os selv, den vi er og det som lægger bag den vi er, – desto mere vil vores sensitivitet mindskes OG vil i stedet blive en styrke.

Kender du til det at bryde sammen af og til?

At være alt for åben og sårbar for det som sker omkring dig?

Oplever du at blive overrumplet af andre og deres energier?

Har du svært ved at tage stilling til for mange ting?

Er meget ansvarsfuld og hård ved dig selv?

Løber du hurtigt tør for energi og især sammen med andre?

Måske du også har svært ved andre stiller krav til dig? Mærker du at det knækker dig?

Høje lyde, stress, uro, vold og diskussioner skaber røre i dit indre?

Kan du godt føle at du ikke passer ind?

Går det dig på hvordan andre ser dig?

Har du det med at isolere dig for at slippe for alt det ovennævnte?

Dette er blot nogen af kendetegnene ved at være særligt sensitiv ♥

Men vi er særligt sensitive fordi vi søger udad.
tryghed

Sammenligner os med andre, ser hvad
andre gør, identificerer os med hvad andre gør og siger OG lader os gå på heraf.

Vi tager simpelthen stilling til alt for meget, i forhold til hvad vores indre kan kapere.

Vi ligefrem ubevidst desværre vælger, -at lukke alt for meget/mange sanseindtryk ind. Fordi vi tror at vi skal have en mening om alt og ubevidst vælger at tage stilling til alt for mange ting.

At være særligt sensitiv fører til at vi oftest overloader og overstimulerer vores indre. Nervesystemet m.m.

Årsagen til at vi er som vi er og gør som vi gør, er:
At vi står ikke stærke nok i os selv. En indre robusthed mangler ♥

Fordi vi mangler et “stærkt indre fundament” i form af et godt selvværd (indre tiltro til os selv) samt selvsikkerheden ift. den vi er og det vi kan – sådan mere i relation til andre.

Hvorfor?
Fordi vi oftest i vores barndom har oplevet nogen mindre rare ting Vi har oftest (både og eller begge dele) været følelsesmæssigt svigtet – også kaldet understimuleret og det er det som er årsagen til det dårlige selvværd. Som relaterer til vores moder. Vi har ikke lært det med at “tage ansvar for” eller stilling til vores følelser, det at trøste os selv.

Og så har vi oftest også været mentalt “svigtet” og understimuleret og mangler derfor selvsikkerheden ift. det vi kan/burde kunne. -Som relaterer til faderen. Vi kan have været overladt til os selv, er blevet sat på plads, -har manglet en tydelig synlig far og mangler at blive anerkendt for det vi kan og den vi er.

Det første ift. moderen gør at mange ikke kan få nok af ros, kærlighed, opmærksomhed m.m. Og er meget ydre styret af andre, og har det svært med at være den man er ♥ Og ift. fadertemaet gør det at man konstant søger den ene udfordring efter den anden og aldrig standser op og anerkender hvor man er. Man er især styret af andres accept, – som dog ikke er nok.

Mens andre igen vender alt som sker indad og føler sig (desværre) uduelig. Og derved ikke formår at udrette det de gerne vil ♥

At overloade og overstimulere sig selv:
GuddommeligKaldenJeg skrev det med at vores nervesystemer er overloades herover fordi – når vi i nuet oplever igen og igen at overstimulerer os selv, – så kan det både være fordi vi har været understimuleret som barn og ikke formår at finde balancen.

Den mangler simpelthen. Men det kan netop også være fordi vi har oplevet en utryg barndom.

Med evt vold, overgreb,  diskussioner, larm eller virkelig stærk disciplin i hjemmet.

Den stærke disciplin mange af os har oplevet i vores hjem har virket som en form for passiv diktatur som har gjort os utrygge, anspændte og lidt ubevidst bange for andre.

Og det er denne utryghed som du evt kan opleve at mærke når du er ude blandt andre eller er i nye situationer ♥

Få råd til at håndtere din sårbarhed – i et af mine kommende blogindlæg.

Har du læst mit andet indlæg om det at være særligt sensitiv HER?

For det er ikke en straf at være særligt sensitiv.

TUR erkende at du er særlig sårbar – og du vil stråle som aldrig før. Giv dig selv lov til at stråle i dit eget smukke fine lys ♥

Personligt er jeg vokset op med vold, svigt, overgreb, traumer m.m. og først da jeg er 28 “knækker hele mit indre” – det bryder sammen og jeg “bliver” udbrændt. Så kan mit system ikke mere og jeg kommer ud for flere ulykker -og ender i en kørestol for at indse at SÅ,- slut med at være en kriger! Slut med at være soldat, bokser og kæmpe for andres accept. På egen hånd gør jeg mig fri af alt, – svigt, overgreb, post traumatisk stress, spiseforstyrrelse m.m. OG det bliv til min egen udviklede regressionsterapi-teknik (en blanding af indre barn terapi) og jeg stiftede eget behandlingskoncept. Samtidig har jeg 3fundet stor stor styrke i min sårbarhed ,- som jeg lærer andre at håndtere ♥

Læs mere på mit site www.SannePhilipson.dk eller www.IntuitivMentor.dk  Vil du også være mindre styret af andre og mindre særligt sensitiv – så kan mine onlineprodukter i min webshop hjælpe dig. Især min healende mindfulness CD jeg har indtalt. Remserne jeg fremsiger på cdén (hvor jeg taler i 30 min)  renser dig, healer dig, lander dig OG balancerer alle dine nervesystemer, hormonsystemer, krop, sind og ånd m.m. OG her får du også andre tips råd og gratis gaver.

 

4 thoughts on “At være særligt sensitiv OG hvorfor.

  1. Harj Kære Birgit og tak for din kommentar 🙂

   Vi kan vælge at læse noget sådan lidt nøgternt.. Men vi kan også læse ting med hjertet, hvorfor nogen ting går lige direkte i hjertekulen når vi læser noget.. Fordi det vækker noget i os. Det giver samklang.. NOget i os vækkes til live..

   Så det er når vi bliver ramt på det skrevne at det vækker flere ting i os. Enten sorg, tristhed, vrede, afmagt og modstand.. Det at vi pludselig forstår.. Så nooogen gange, frem for at tage ting ind, vender man dem udad og lader det man mærker, gå ud over andre.

   Som du selv skriver “jeg føler mig endnu mere uduelig” … Det er der nu ingen grund til, du er perfekt som du er!! Ellers var du ikke på moder jord griner kærligt.. Men det gør mere ondt end ellers fordi jeg desværre rammer dig på disse ord. MEN søde Birgit, – der er jo også en gav i det du læser på min blog her. Frem for at du føler dig uduelig – så er du blot et menneske på godt og ondt. Som alle os andre. DU Birgit – TØR i det mindste sætte ord på det du føler lige nu og det er der ikke mange der kan. OG den anden gave er at du også er også særligt sensitiv ♥ OG dette kan måske give dig svaret på hvorfor dit “bæger” (som jeg lidt læser du kender til) af og til vælter ♥

   Jeg har lige lagt et nyt indlæg op her i dag det er her http://sanneotilia.dk/2013/10/28/din-storste-fejltagelse-som-menneske-og-saerligt-sensitiv/

   Håbe du kan bruge mit svar -hjertelige knus og kram (ps jeg er suuuuper særligt sensitiv – så jeg forstår dig ♥)
   Sanne

  2. Kære Birgit

   Formentlig at du føler dig ramt. Enten i mig ser din far eller mor og måske netop mærker sandheden i ordene ❤

   Men det som rammer er også en gave fordi vi derved har noget vi bør få kigget på.

   Igen handler det også om det med at have antennerne ude hos andre og ikke altid få den accept man ubevidst søger. Idet man måsne får kritik.

   Jeg kritiserer ingen i blogindlægget herover for jeg beskriver hvordan jeg selv gennem ca 35 år har betraget livet ?

 1. Hej Sanne.

  Tak for din respons.
  Jeg ved ikke, om jeg er særligt sensitiv. Det har jeg ikke tænkt, at jeg kunne være.
  Men det er rigtigt, mit “bæger” tit bliver fyldt..

  Du er et godt menneske..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *