Tilgivelse healer stress.

Tilgiv dig selv, dit indre trænger til det ♥

Det er ikke altid let at være dig og mig – enig eller uenig?

Der er så mange ting vi hele tiden skal tage stilling til.

Der er både vores eget pres på os selv og det pres vi også mærker fra omgivelserne, job, samfundet osv osv.

Vi har de daglige sysler, skal handle ind, gøre rent, arbejde, tage hånd om børn og familie. Vi skal tage hånd om os selv. Leve sundt, motionere, vande blomster, betale regninger, vaske tøj, støvsuge, ordne vinduer, klippe negle. Vi skal være på på job, levere en indsats, yde noget for pengene, være på en bestemt måde osv osv.

Det er virkelig mange ting vi alle skal gøre, for at opretholde og leve et harmonisk liv og jeg kan sagtens forstå at mange knækker, brænder ud og giver op.

Pres fører til stres der kan føre til udbrændthed.

Jeg stod netop i badet og tænkte ”hvorfor er det at jeg føler at den søde mand der gerne vil lære mig at kende, – presser mig? Jeg burde jo være glad for at han viser mig at han vil mig?”… (jeg bliver rørt mens jeg skriver).

Det er jo det jeg ønsker, – at lære en mand at kende. En super skøn mand som viser mig at han vil mig.

Jeg ved godt at denne mand står et super sårbart sted i sit liv og dette gør jeg også selv.

Og når vi netop er ekstra sårbare, så gælder det om at undgå at sætte os ud i situationer hvor vi bliver ekstra sårbare og udsatte.

Andres pres på os bliver ekstremt overvældende, når presset på en selv i forvejen, er for stort.

I det samme jeg havde stillet mig selv det spørgsmål jeg gjorde i badet, kom det til mig intuitivt:

”Han kan kun presse mig, hvis det er det jeg selv gør.

Ergo tror jeg at han presser mig, hvilket spejler at jeg presser mig selv lige nu”.

Og det er faktisk her jeg er i min udvikling lige nu.

Jeg er i gang med at give slip på det at presse mig selv.

Jeg har presset mig selv ret hårdt i december og januar for at “rydde mit bord” så jeg udelukkende kan fokusere på at skrive bøger og afholde foredrag i år 2015.

Sårbar

Når vi er særligt sensitive er det vigtigt ikke at udsætte os selv for for mange indtryk og uvante situationer ♥

Samtidig vil jeg bygge andre iværksætteres webshop og online system som jeg selv bruger, for det at have klienter kan godt blive for hårdt for mig.

Så lige nu er jeg som aldrig før endnu mere sårbar, fin og skrøbelig. Og det er ganske okay, men det er en ny indre og mere fin og sårbar Sanne jeg skal lære at kende.

Kan du også mærke dette nu? At en indre endnu mere fin skrøbelig side i dig, blomstrer frem?
Men hvorfor mon du og jeg presser os selv kære læser?
Er du som jeg særligt sensitiv, så kan vi faktisk ikke tåle pres og stres.

For vi er i forvejen alt for præstations-fokuserede samtidig med at vi oftest har et stort fokus på andres behov.

Som når jeg ikke vil såre denne mand eller være for hård ved ham, når han presser mig. Men hvis jeg erstatter ordet pres med interesse, så er han slet ikke så farlig hehe griner kærligt ♥

Det er nemlig en balancegang – at jeg ikke med al min styrke skubber ham væk, når både han og jeg er så fine og sårbare. Og interessant er det, – at jo mere fin, blid, mild og sårbar jeg bliver -desto mere forstår jeg (ja mere end ellers) og kan mærke hvor andre er, -og formår møde dem der.. Hvilket er langt langt mindre ressourcekrævende.

Tilbage til det med pres:
Som særligt sensitiv er vi oftest meget støttende, anerkende og givende over for andre. Samtidig med at vi er alt for meget , med vores sanser og nervesystemer som vibrerer med en meget høj vibration.

Vi ser og opfanger så meget hver eneste dag, – så når bare andre presser os det mindste, -ved f.eks at stille krav, så “tilter vores indre”. Vi bliver overloadet og kan ikke rumme mere. Vi har nemlig oftest nok i det at rumme os selv og vores egen sårbarhed.

Men der sker det, at andres pres eller forventning til os, disse vælter os simpelthen omkuld, fordi vores eget pres på os selv i forvejen er ekstremt højt.

(vil du vide mere om det med at være særligt sensitiv, så se en youtube-video lige HER. )

Hvorfor vi så presser os selv?

Fordi vi tror at vi skal dette!

For det har vi oftest lært i barndommen og skolen:

Du skal gøre det godt…. Du skal gøre noget for at blive elsket, få accept eller få høje karakterer….. Du må hellere præstere lidt mere. Du må hellere lige give mere til andre, – for det går nok, at du kommer til sidst… Du må hellere lige gøre sådan og sådan… Jamen sådan er det jo, ergo må jeg gøre det…

Alt imens at vi binder knude på os selv, for som særligt sensitiv er det at gøre som andre, – ren vold og overgreb!

Det er derfor at mange af os særligt sensitive brænder ud, knækker og går ned med stress omkring slut trediverne samt i fyrrerne. Mens andre pensioneres i en alt for tidlig alder allerede før de er blevet 40 år! Jeg var selv 28 år, så knak mit indre og jeg måtte trække mig fra arbejdsmarkedet. Læs min historie lige HER.

Nu var 10 år i hærens kampuniform som super særligt sensitiv heller ikke det bedste sted at være, – eller det at bokse på landsholdet, køre den hurtigste 220kg motorcykel – “oven på” en super hamrende traumatisk barndom som havde overbelastet og nedbrudt mit indre i ekstrem grad.

Løsningen:

Uhensigtsmæssige vaner.

Du er ikke din frygt eller de Uhensigtsmæssige vaner. Det er tillært og kan derfra vælges fra, via et bevidst valg og en målrettet indsats, hver dag.

Hvad der er tillært kan også fralægges.

Hvad vi tror er blot en illusion fordi det oftest er opstået i barndommen.

Et er hvad vi tror, som oftest er tillært.

Hvad vi har brug for er noget helt andet.

Og hvad “det vi har brug for” er, kan vi kun mærke ved at være i samt ved at omfavne vores sårbarhed hver eneste dag.

Det gør vi f.eks. ved at tage vores indre følelsesmæssige temperatur flere gange dagligt.

Generated button preview goes here

Når du nu ved at pres fører til stress, som så overvælder og knækker os – indefra fysisk, følelsesmæssigt og psykisk, kan det være at du bliver mere OBS på dette fremover?

Samt en bevidsthed på, at vil vi ændre på et mønster, kræver det at vi gør noget hver eneste dag – giver dette mening? ♥

Vi kan kun ændre på vores adfærd ved at gøre en aktiv indsats herfor, hver dag. Det svarer til at vi skal “overspille en anden plade/cd-skive” med en ny cd-skive.

I starten kan man høre både den nye cd-skive lige så højt som den cd-skive vi gerne vil spille over.

Cirka efter 21 dage er den nye cd-skive den der spiller,- men stadig er det et mønster vi vil blive udfordret på i noget tid efter, fordi vi har flere niveauer i os. Der er det mentale plan, vores højere selv, kroppen og følelserne. Og de skal alle have “indkodet” en ny programmering ♥ D

vs et gammelt mønster skal “overspilles” af et andet, til det nye til sidst har overdøvet det gamle hehe griner kærligt!

Ja det svarer til at gå et par nye vandrestøvler til. Dette tager ikke natten over, men kræver mange kilometers gang, flere vabler og tilretten af snørrebånd!

 

Du kan få 15 gratis råd til at mindske det at være så åben, fin og sårbar – Læs mit tidligere blogindlæg ved at klikke her.


ALT er muligt – fordi ALT starter indefra ♥

 

Skriv dig op til at modtage mit gratis nyhedsbrev og modtag med det samme i din indbakke healende øvelser der bl.a. åbner din krop og giver jordforbindelse. Løbende vil du via nyhedsbrevet modtage mails omkring træning, kost og ernæring, omkring det at være særligt sensitiv, mails omkring det at være stresset eller udbrændt samt masser af anden viden inden for krop, sind og ånd ♥

Ps jeg lavede den anden dag et blogindlæg omkring “God karma” hvor du kunne vinde et onlineforløb hos mig fredag den 13. februar – men som det handlingens menneske jeg er, – så slettede jeg blogindlægget igen. For jeg modtog stort set kun “energi-arbejde” henvendelser, dvs. ingen ville gøre noget konkret for at forbedre andres liv.