Selvsabotage – SÅDAN gør du dig fri af dine afhængigheder.

SLUT med Selvsabotage
Afhængigheder og vaner har vi taget til os for at dulme en følelsesmæssig smerte og sorg. SÅDAN her gør du dig fri af dine afhængigheder!

Hvem har magten over dit liv Kære Læser?

Følelserne?

Sulten?

Vægten?

Vreden?

Tristheden?

Andre mennesker?

Cigaretterne?

Alkohol?

Mad?

Eller har du en helt anden “afhængighed”?

Lær her hvordan DU får magten tilbage over DIT liv ♥

For jeg kommer til de råd jeg giver, -skal du og jeg lige bag om, så at sige, for at forstå. For der er viden bag afhængigheder,- vi skal have med, for at kunne blive dem kvit.

Vi kan alle have en intention  om at ændre på noget! Men det er rigtig svært, hvis ikke vi har “hele vores jeg med os” i form af sind, krop og følelser.

Vi kan nemlig sjældent ændre på noget, hvis vi ikke er klar over hvorfor eller hvoraf vores mønstre og afhængigheder er opstået.

Og her ligger årsagen til at vi “falder i” igen og igen og igen:

Fordi der ligger en uforløst følelsesmæssig smerte, sorg og frygt bagved, som vi ikke har fået sluppet.

Og DENNE er årsagen til at en vane eller afhængighed er opstået.

Jeg kender mange som er blevet røgfrie, men så skete der noget nyt og utrygt så de begyndte at ryge igen!!

For utrygheden kan være det der er årsagen til at de ryger, sorg, tristhed eller frygten for livet. Eller en helt anden følelse.

Intet er tilfældigt – der er altid noget at hægte “det som sker” – op på.

At VILLE noget men uden helt at tro på det:

Ænring er kortvaring hvis der ikke ligger vilje og målrettethed bag ♥

Jeg kender mange som har tabt sig, men tager kiloene på igen.

Jeg gav og gav selv ud af min viden (gratis) gennem flere år og var at gå ud af mit gode skind pga af det, men jeg kunne ikke lade være!

For lysten til forandring kan sagtens være der, men der skal også være vilje bag.

Vilje OG lysten til forandring.

Giver dette mening?

OG ved du hvornår denne vilje er der?

Når en bestemt vane, et mønstrer eller afhængighed hænger dig LAAAANGT ud af halsen!!

Sååå er du altså ved at være klar hehe griner kærligt..

Som billedet herover også siger på engelsk:

Forandring sker, når smerten ved at blive hvor man er, -er større en smerten  ved forandring.

Mange mange mennesker som er blevet slanke – går stadig indadtil og tror at de er overvægtige desværre. Fordi det måske gik for stærkt med at tabe sig eller fordi man måske ikke havde “sig selv med i det, hele vejen”.

Så igen, sjældent kan man tabe sig varigt, hvis man ikke har “hele sit indre og sig selv med sig”. Og ej heller hvis man ikke har fået bearbejdet den følelsesmæssige smerte der ligger bagved, som gjorde at man indledningsvis begyndte at tage på.

Så tager man bare på igen efterfølgende.

Og nøjagtig det samme gælder i forhold til vaner, mønstre og afhængigheder.

sig JA til dig og NEJ til selvsabotage
At gøre dig fri af vaner og afhængiheder handler om at sige JA til dig -og nej til ALT ANDET ♥

ALT hænger sammen:
Da jeg for år tilbage havde en spiseforstyrrelse, begyndte jeg at tænke over følgerne ved at have denne. Det var ikke fordi det gik ud over mine tænder (bulimi) som hos mange andre, men jeg kunne mærke hvilken indvirkning det havde på mine chakraer – dvs. på energibanerne, meridianerne og LivsQien i min krop.

Bla. lukkede min styrende meridian på forsiden af min krop sig og derved “lukkede” også fordøjelsen, så at sige. Samtidig blev det endnu mere svært for mig at etablere jordforbindelse.

Manglende jordforbindelse er IKKE godt når man er super særligt sensitiv!! Bl.a fordi jeg også havde post traumatisk stress dengang hehe griner kærligt ♥

OG – da jeg havde “lavet denne kobling” mellem adfærd og indflydelse, – så kunne jeg se at det handlede om min evne til at ville livet, men jeg vidste ikke hvordan. Så jeg ville livet, men jeg vidste ikke hvordan jeg skulle leve – og jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle være MIG, den sårbare Sanne jeg er i hjertet ♥

Mangel på jordforbindelse hænger stærkt sammen med afhængigheder, allergier, selvsabotage m.m. ♥

Så her er mine egne personlige tips og råd:

 • Hav ALLE dine jegér og HJERTET med i det du gerne vil: 

  Bl.a. ved at fortælle dit indre igen og igen hvorfor du f.eks. gerne vil det du ønsker dig:

  • Tabe dig, være fri af denne vane, slippe cigaretterne, pillerne, sukkeret osv: F.eks:“Jeg vil gerne tabe mig fordi så får jeg mere energi, føler mig mere sexet, kan være i det tøj jeg elsker, fordi jeg føler mig mere energisk, jeg vil få færre smerter, mine børn får en gladere forælder, jeg lever længere, jeg er “færre omkostninger” for mit job og det danske sygdomsvæsen kva det at jeg vejer mindre og har færre sygedage. Jeg sparer penge på mad som jeg i stedet kan bruge på fitness, rejser og helse”.sig JA til dig og NEJ til overvægten ♥En sætning af gangen hehe griner kærligt ♥

   Og ja jeg ved godt at den næstsidste sætning er hård, men den er sand.. Overvægt påvirker andre end den som er overvægtig og især børnene og familien påvirkes ♥

   MEN at tabe sig, bør være for egen skyld og derfor bør dette være den STØRSTE motivation  ♥

 • SÅ hav styr på din motivation herfor, dvs. dit HVORFOR; 

  Med dit hvorfor (du gerne vil tabe dig/holde op med at ryge osv) som guleroden fremme foran din næse skal du nok nå det du ønsker dig. For at have et fokus er vigtigt, for det er let at miste af syne i starten.Men hæng dit HVORFOR op på et stykke papir et synligt sted hvor du ser det hver dag, så du bliver remindet om hvorfor du har truffet det valg du har  -igen og igen.

 • Find ud af KONSEKVENSERNE ved at gøre det du gør:“jamen det jeg gør, har denne omkostning for mit helbred, min bolig, mit humør, mine børn, familie, job, økonomi osv osv”.F.eks. ved de færreste rygere at de hæmmer deres spirituelle vækst, spirituelle evner og evnen til at se og mærke dem selv klart – når de ryger! Fordi rygningen lægger et “zombie-sløret-felt” omkring deres syn, aura, celler m.m.

  Dette gælder også for overspisere, sukker narkomaner”, narkomaner, mennesker der er i kemo-terapi eller på smertestillende, antidepressive osv. Her er det de alt det søde, maden, alkohol, piller og de “kunstige stoffer” (ja også E-numre som er tilsætningsstoffer i maden) som lægger et “zombie-sløret-felt” omkring deres syn, aura, celler m.m og nedbryder alt liv og auraen.

  Syre i form af f.eks. alkohol, sukker og kunstigt fremstillede piller og produkter – disse er uorganiske (ikke nedbrydelige) mens vores krop er organisk (nedbrydelig). Så alt det uorganiske nedbryder det organiske i form af bl.a. vores aura og livsQien i os, så vi bliver ekstra særligt sensitive og endnu mere udsatte.

  Vi er både lys og mørke og vælger selv hvad der skal styre os ♥
  Vi er både lys og mørke og vælger selv hvad der skal styre os ♥

  Og løsningen på alt dette herover er at komme til bunds i os selv, -se vores frygt i øjnene og få hjælp til at få bearbejdet vores fortid.

  Hør mere i denne video HER

 • TUR finde årsagen:

  Til hvad der er sket i din barndom, det der gjorde ondt, som fik dig til at tage denne vane, mønster eller afhængighed til dig. Måske: 

  • Begyndte du at ryge fordi du skulle begynde i en ny skole eller skulle noget nyt, måske flytte?
  • Eller fordi du var bange for ikke være som andre?
  • Fordi der skete noget der gjorde dig utryg, så når du bliver utryg og stresset, så ryger du?
  • Måske lærte du i din barndom at nok måtte du blive set men ikke hørt, og lærte derved at spise på dine følelser?
  • Måske tror du at du ikke er mere værd end at spise usundt og være overvægtig?
  • Tog dit liv som barn/teenager en stor drejning så du tog en usund vane til dig?
  • Måske du ryger for at holde dig slank, fordi du tror det hænger sådan sammen?Rygetrang og andre afhængigheder kommer af en følelse der ikke er rar at mærke og denne skal bearbejdes (følelsen bag afhængigheden skal heales op).

   Følelsesmæssig smerte ligger bag enhver afhængighed af en art, -sukkertrang, alkoholtrang, destruktiv adfærd, higen efter cigaretter osv.
   Jeg har selv været sukker, adfærd og mad-narkoman og kender til afhængigheder!!

  • Da du blev skilt, mistede job, kom ud for en ulykke eller andet “stort og slemt” da dette skete, – hvilken uforarbejdet følelsesmæssig smerte udløste det da fra din barndom? Som har sat sig i dig som udbrændthed, smerter, gigt eller andet?Personligt skulle jeg selv se døden i øjnene for 7. gang og ende i en kørestol for en tid, for at indse at min fortid havde indhentet mig!At al min gigt, smerterne, fødevare allergierne, post traumatisk stress og at min sensitivitet som var et helvede for mig, – jamen dette skyldtes de uforarbejdede smerter efter en utryg, voldelig barndom fyldt med overgreb, svigt. Som blev til kropsmæssige smerter,- som forsvandt når jeg fik sluppet de psykiske smerter.
 • Tag et skridt af gangen:
  Vi indser måske at vi har flere vaner og bliver slået helt omkuld og går i knæ ved tanken om “hvordan skal jeg dog klare dette”.Men det kan du godt kære du, hvis du tager 1 skridt af gangen eller starter med 1 kilo af gangen- frem for at du kigger på det store billede.

  En af mine kære mentees sagde “Sanne jeg er helt forvirret, hvor skal jeg starte. Det ser jo skidt ud sådan som jeg har “overloadet” mit liv med ansvar og pligter” (så der ingen tid er til ham selv).Mit svar var at han skulle spørge sig selv hele tiden og hver dag “hvad kan jeg gøre for at gøre det lettere for mig selv”. Så han netop får afviklet  hvad han har brug for og får lagt ansvaret ud til andre mennesker, frem for at “overbebyrde” sig selv med ansvar og derved frarøver sig selv livet. Så også HAN velfortjent kan komme i gang med at leve det liv, som han fortjener ♥

 • Erstat den dårlige vane og afhængighed med noget GODT!
  Smerter er opstået af mangel på kærlighed i områder hvor du ikke har været nok opmærksom på dig selv.
  Smerter er opstået af mangel på kærlighed i områder hvor du ikke har været nok opmærksom på dig selv.

  FOR ellers opstår et vakum af et tomrum ind i dig, som kan blive erstattet af noget andet “dårligt” hvis du ikke erstatter tomrummet med en god sund mad og rutiner f.eks. ♥

  F.eks. kan du sige til dig selv “Jeg mærker godt spise/rygetrangen, men jeg vil så gerne have mere energi og tabe mig. Derfor har jeg langt bedre af et (f.eks.) æble, en gulerod eller en gåtur” – som du så skal gøre med det samme. Endelig ikke udsæt den aftale du lige lavede mig dig selv, for så tager vanens magt over.

 • Tag magten tilbage når vanen/afhængigheden viser sig: 

  F.eks. ved at sige til dig selv – højt eller bag øjnene:“Jeg mærker godt denne trang til at “xx” men det bliver først om (f.eks.) 5 minutter”.Så DU kære Læser bestemmer og ikke hverken vanen eller afhængigheden. Udebliver trangen efter f.eks. de her 5 minutter, – så endelig ikke reagerer på den. Enhver trang skal anerkendes og endelig ikke ignoreres,  for så bliver den som en ustyrlig utilredet hest hehe griner kærligt ♥

  Sådan fjerner du frygt.
  Frygt hæmmer vækst, så lad ikke frygten overtage dit indre. Frygten er på størrelse med din lillefinger negl – lad den ikke have mere magt.

  Oftest vil den evt trang mindskes, fordi du anerkender og mærker dig selv. Frem for at ignorere. Og at ignorere er det værste vi kan gøre ift. børn, smerter, afhængigheder osv.  Vi har selv skabt vores forskellige gener, smerter, afhængigheder osv og de skal mødes der hvor de er “neutralt” så at sige,- uden at vi giver efter disse og tror at smerten og afhængighederne er dem vi er.

  Så det jeg skriver er, – at frygten i os, mindreværdet, smerterne, afhængigheder m.m. er ikke den vi er,- de er en del i os.. Noget i os, men ikke den vi er. For du kære Læser, er den du er i dit smukke hjerte ♥

  Det er også vigtigt ikke at blive vred eller trist over at ting er som de er.

  For “ting er som de er” – og de forsvinder ikke og ændrer sig ikke, før vi tager hånd om dem ♥ Og bare tag et skridt og en dag af gangen.

 • Belønning -så du ikke ryger tilbage. Belønning giver mod til mere: 

  Succeser skal fejres, for at flere kan komme til. Det er en af de Karmiske Love.At for at kunne vækste som menneske skal vi anerkende hvor vi er og hvor langt vi er kommet. Så lov dig selv noget godt. En god sund “gulerod” efterfølgende.Jeg erstattede bulimien og lysten til søde sager med en spise-slik-dag ca hver 10 eller 14 dag og spiser intet sukker derimellem og har det godt med dette (selv om jeg bliver sååå dårlig på disse spise-slik-dage hehe griner kærligt). Dette påvirker ikke dit vægttab negativt hvis du holder dig til en dag minimum hver 7 dag.

 

Blot ved at påskønne dit indre (ja også til trods for) - healer du dig selv op.
Blot ved at påskønne dit indre (ja også til trods for) – healer du dig selv op.

Jeg håber at du kunne bruge det delte?

Du er velkommen til at skrive en kommentar herunder ♥

Det skrevne kan for nogen være “barsk læsning” og det forstår jeg godt. Men dengang jeg var verdensmester med sort bælte i selvsabotage var det ikke min vægt der var dyrt for det danske samfund,- det var mine mange besøg på hospitalet/skadestuen fordi jeg var en krudt-ugle og vildbasse der troede jeg kunne flyve.

Jeg havde mange ledoverrivninger, slemme ulykker med brud og operationer til følge og jeg levede desværre lidt for meget i nuet dengang når jeg selvsaboterede mig selv!

Jeg har selv haft alle de gener herover jeg beskriver – som du nok kan læse, hehe griner kærligt.. Så jeg har haft det svært. Jeg har siddet fast. Jeg har hadet mig selv, livet og heeeele verden – men da jeg sluttede fred med at være den jeg er, -(suuuuuper særligt sensitiv, engle OG krystalmenneske) – så var jeg i stand til at slutte fred med min fortid.

Helt af sig selv sluttede fortiden også fred med mig og jeg fik fred til at komme ned i min krop og få bearbejdet alt jeg havde med mig, med mine egne udviklede teknikker.

Således at jeg i dag er ekspert i permanent fjernelse af selvsabotage og kan fjerne helt op til 6 selvsabotage-frygt temaer på en session der varer 2 timer  ♥

Fysiske smerter er opstået af psykiske smerter.

Få sluttet fred med at være den du er, så du også kan få sluttet fred med din fortid.

Således slutter din fortid og livet fred med dig ♥

Copyright© 2014 Sanne Otilia Philipson. All rights reserved.

6 thoughts on “Selvsabotage – SÅDAN gør du dig fri af dine afhængigheder.

 1. Kære Sanne. Har lige læst dit lange indlæg og tænkte at Sanne har skrevet om mig, min opvækst, og mit liv. Åh… Jeg ville gerne konsultere dig for at kunne finde mig selv, indeni i mig. Knus Medina.

 2. Hej kære Sanne

  Tak for dit lange skønne sande indlæg 🙂

  Jeg kan godt genkende mønsterne i mit eget liv men guud hvor er det svært at ændre vanerne og slippe selvsabotagesmønstrerne. Jeg var ved lægen i dag for at få kigget på skavankerne som kommer når jeg ikke lytter til mig selv – jeg stillede spørgsmål til lægen og svarede selv der på, griner lidt af mig selv, ja for sidder vi ikke selv med de fleste svar – os særlige sensitive mennesker.

  Det er godt det er nymåne så livets timeglas bliver vendt 🙂

  Du gør det godt søde Sanne, din åbenhjertethed og din lyst til at dele din fortid og nutid gør dig vildt autentisk på dette medie.

  Kærlige knus

  Bøje

  1. Taak Kære Bøje for dine ord og for at du stadig er i den anden ende og tager imod 🙂

   Godt gået at du selv kan se og mærke hvad svaret er, hehe.. Ja et er at vide hvad “noget er” – og så lige at få handlet på det er ikke let MEN jeg kan da høre du er godt på vej, -du gør det godt Bøje..

   TAK igen for dine hjertelige ord og for at du skriver – dejlig weekend til dig Bøje, knus
   Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *