gulvafslibning på Fyn

Sådan kan du behandle dit trægulv

Sådan kan du behandle dit trægulv

advertorial

Hvis du har fået lagt dig et helt nyt trægulv, så skal du tænke over at få det behandlet. Når du behandler dit trægulv, så beskytter du det mod slid og snavs. Der findes forskellige måder at behandle sit trægulv på. Du kan sagens gøre det selv, hvis du har styr på, hvordan det skal gøres. Ellers kan du kontakte et gulvfirma, der kan hjælpe dig med behandling af trægulvet. Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige behandlingsformer, så kan du læse om dem i artiklen herunder. 

gulvafslibning på Fyn

Lakbehandling

Du kan vælge at behandle dit trægulv med lak. Lak giver dit gulv en slidstærk overflade, og du kan vælge om gulvet skal blive mat, halvblankt eller blankt. Når du har behandlet dit trægulv med lak, så skal du give det et ny lag inden det gamle lak lag er slidt igennem. Der findes også flere forskellige typer af lak, som du kan vælge i mellem. 

Lud- og sæbebehandling

Hvis dit trægulv i forvejen er lyst, og du gerne vil bevare det lyse udseende, så kan du behandle gulvet med lud. Dette stopper træet i at blive gulligt over tid. Lud skal påføres jævnt på trægulvet og skal have en gang let gulvslibning, når det er tørt. Ludbehandling beskytter dog ikke gulvet, og det kan derfor være nødvendigt at give det en grundbehandling med enten olie, søbe eller lak. 

Oliebehandling

Hvis du vil behandle dit trægulv med olie, så skal du bruge hærdende olie. Olie giver dit gulv en smuk og silkemat overflade. Derudover gør olien gulvet ret modstandsdygtigt over for slid og snavs. Gulvet bliver dog ikke lige så modstandsdygtigt som med en lakbehandling. Dog er det lettere at friske gulvet op, hvor det bliver slidt, for eksempel rundt om bordet eller på ganglinjer. Hvis du vælger oliebehandling, så skal du vaske gulvet med sæbespåner eller plejesæbe fremover.